Waarom je geen goedkope koffer moet kopen!

Kwaliteitscontrole en vereisten
Goedkope koffers of backpacks gaan vaak kapot en dat is erg vervelend als je op reis bent. Deze koffers zijn over het algemeen gemaakt met lage kwaliteit materialen en hebben onvoldoende of geen kwaliteitscontrole doorstaan. Als het productieproces niet op orde is ontstaan er fouten en voldoet het eindproduct niet aan de vereisten. Wat weer leidt tot reisbagage dat niet op orde is. 

Bovendien hebben goedkope producten meestal geen garanties. Hoe frustrerend is het als je teruggaat naar de winkel en de medewerker de zin uitspreekt: ‘We kunnen helaas niks voor u doen’. Met die typische, treurige blik van: jammer voor je, maar succes ermee.

Een wegwerpcultuur
Er is een wegwerpsysteem gecreëerd waarbij mensen goedkope consumptiegoederen aanschaffen, die vaak na eenmalig gebruik hartstikke kapot gaan en weer moeten worden vervangen. Zie het als die beroemde teenslipper die net op het verkeerde moment uit elkaar springt. Lekker dan, en nu?? 

Of die total losse, uit elkaar gesprongen koffer die je voorbij ziet komen op de bagageband. En dan moet je die arme rakker nog naar het hotel slepen. Laat staan een nieuwe kopen voor de terugweg. En ook maar hopen dat al je dierbare bezittingen nog heel zijn. Deze wegwerp reisbagage wordt het volgende vakantieseizoen weer vervangen. Dit is verre van duurzaam en niet van deze tijd. 

Dit wegwerpsysteem creëert een consumptiecultuur waarin consumenten vaak en veel goedkope producten aanschaffen, wat leidt tot overconsumptie. Echter hebben veel consumenten eigenlijk geen idee wat voor schade dit aanricht en hoe het achter de schermen te werk gaat. 

De niet duurzame goedkope en slechte kwaliteit koffers, backpack’s en andere reisbagage worden over het algemeen geproduceerd in onderontwikkelde landen, waarbij de lonen niet toereikend zijn om een gezond leven te ondersteunen. Er wordt vaak gebruikgemaakt van kinderarbeid en andere vormen van uitbuiting. Ook worden productieprocessen dikwijls gevormd door oude onveilige machines die nauwelijks worden gekeurd. Bovendien wordt er in deze lagelonenlanden schadelijk afval in het milieu gedumpt vanwege afwijkende milieuwetten. Dit wordt in Europa niet getolereerd. 

SwitchCase en duurzaamheid  
SwitchCase hecht wél waarde aan duurzaamheid. Daarom kiezen wij ervoor om koffers te gebruiken die geproduceerd zijn in Europa, waarbij ethische en verantwoorde productieprocessen worden aangemoedigd, waaronder het verstrekken van een eerlijk loon, goede arbeidsomstandigheden en er verantwoordelijkheid wordt genomen voor het milieu.

De koffers zijn gemaakt van gerecycled huishoudelijk afval zoals yoghurt bakjes en petflessen, waarbij de stevigheid en kwaliteit behouden blijft. Ook worden de koffers en backpacks bij de klant thuisbezorgd door elektrische auto’s.

Meedoen?
Doe jij met ons mee door jouw ecologische voetafdruk ook kleiner te maken? Bespaar ruimte in je huis door minder spullen te hoeven bezitten. Het is namelijk zonde om allerlei verschillende formaten te hebben. Die ruimte kan je veel beter benutten. Bovendien kan je door koffers te huren wisselen van maat afhankelijk van je reisbehoeftes. Een koffer wordt gemiddeld twee weken per jaar gebruikt waarbij hij 50 weken van het jaar in de weg staat en stof loopt te vangen. SwitchCase biedt hét duurzaam alternatief!

Reis jij met ons mee?

Switchcase
Rent – Pack – Go

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *